2011. október 2., vasárnap

49. fejezet I. rész


Sziasztok,

Nos, hosszas agyalás után rájöttem, hogy a beígért 50 fejezet bizony nem lesz elég ahhoz, hogy szépen befejezzem a történetet. Amikor elkezdtem a részt, azt hittem, bele fog férni a maradék cselekmény fele ebbe a részbe, de tévedtem - persze, írhattam volna 3000 szavas részt, de akkor túl tömény lett volna a két véglet vegyítése. De a jó hír, hogy mivel már megvan a 49. fejezet II. részének negyede, nem lesz újra két hetes szünet a rész után. :)

Hát akkor, jó olvasást, és köszönöm a véleményeket! Most is sok szeretettel várom őket ;).

Kata


49. fejezet I. rész – Tökéletes nap

(One Republic - Say All I Need)

Vannak pillanatok az életben, amiket, ha kívánhattam volna, örökké tettem volna. Pillanatok, amik boldogságtól, és idilltől sugároztak, amiknek sosem akarsz véget vetni. Az utolsó reggelem pontosan ilyen volt.

A nyitott ablakon keresztül élesen tűztek rám a nyár utolsó, égető napsugarai. Hunyorogva fordultam a másik oldalamra, és azonnal elmosolyodtam a látványtól – Damon laposakat pislogva, kócos hajjal nézett.

- Szia – suttogta rekedt hangon.

- Jó reggelt. – Megdörzsöltem a szemem, hogy tisztán lássam őt. A szemei ezúttal még kékebbnek látszottak, mint máskor, hipnotizáló erővel hatott rám. Lassú mozdulattal emeltem fel a kezem, hogy hozzáérjek, de félúton elkapta a csuklóm, és összekulcsolta a saját kezével.

- Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ez legyen a legtökéletesebb emberi reggeled – mosolygott rám halványan. – És ha én csinálom, hidd el, tényleg tökéletes lesz – toldotta meg egy kacsintással a mondatot. Halkan felnevettem a rá nem jellemző optimizmusa miatt.

- Tudom – mosolyodtam el én is.

- A mai nap csak a miénk, naplementéig azt csinálunk, amit csak akarunk. Még a Szerelmünk lapjai-t is képes vagyok megnézni, ha erre vágysz… - Egy pillanatig undorodó grimaszt vágott, de gyorsan eltüntette az arcáról. Képtelen voltam visszafojtani a nevetésemet.

- Akkor sem kényszerítenélek erre, ha holnap világvége lenne. – Damon arcán szinte szétömlött a megkönnyebbülés, és halkan motyogott valamit, ami egészen úgy hangzott, mint a „Hála az égnek”.

- Viszont kezdhetnénk egy reggelivel – húztam fel a szemöldököm, és kényelmesen elhelyezkedtem a párnákon, jelezve, hogy én csak az elfogyasztásában leszek partner. – Ha jól emlékszem, rántottában egész profi vagy…

- Kérése számomra parancs, kisasszony – hajtott fejet elegánsan, és emberi tempóban kimászott az ágyból.

- Ezt most akár 1864-ben is mondhattad volna – kuncogtam, és egy pillanatig magam elé képzeltem az akkori Damont fehér ingben és lovaglónadrágban. Hmm…

- Te meg olyan fejet vágsz, mint akinek különösen kellemes gondolatai támadtak – húzta fel a szemöldökét kihívóan.

- Előbb reggelizünk. – Akármennyire is ellenemre volt ez a mondat, a gyomrom hangosan korgott csak a rántotta említésétől is.

- Ha öt percen belül nem lennék itt, kárpótlást kapsz – villantott rám egy gyors mosolyt, majd egy szempillantás alatt eltűnt a szobából. Mosolyogva dőltem végig az ágyon, minden sötét gondolattól mentesen. Csak a pillanatnak éltem.

*

- Azt hiszem, megérdemled a mesterszakács címet – dünnyögtem tele szájjal, és felpillantottam a tányérról. Egy pillanatig elkaptam a tekintetét – különös láng égett benne. Dühös és elszánt volt.

Lassan rágtam meg az utolsó falatot. Mély csönd telepedett közénk – tudta, hogy beláttam a beletörődő álcája mögé.

- Meg kell ígérned, hogy nem teszed ki magad veszélynek miattam. – Mélyen néztem a szemébe, hogy lássa, komolyan kérem.

- Tudok vigyázni magamra – válaszolta kifejezéstelen arccal, némi éllel a hangjában.

- Már döntöttem, Damon. Semmi szükség magánakcióra – válaszoltam kemény hangon. – Azt ígérted nem egészen fél órával ezelőtt, hogy ez a nap csak a miénk lesz… Akkor kérlek, ne tedd tönkre! – A hangom akaratlanul lágy lett, kérlelő.

- Nem szándékoztam megszegni az ígéretemet. – Az arca felengedett a feszült maszkból, és elmosolyodott. Lassan felém hajolt, és hozzásimította az ajkát az enyémhez. Egy pillanat alatt abnormális módon megsokszorozódott a pulzusom, és minden épeszű gondolat eltűnt a fejemből, de ahogy megszűnt az érintés, magamhoz tértem.

- Ne tereld el a figyelmem! – csattantam fel félig bosszankodva, félig nevetve.

- Csak visszairányítottam a megfelelő mederbe – pillantott rám egy féloldalas mosoly keretében.

- Ha vámpír leszek, én is ilyen hatással leszek mindenkire? – kíváncsiskodtam.

Keressük a vámpírlét pozitívumait – ez tökéletes első lépés a döntésem elfogadására.

- Ehhez születni kell, édesem – nevetett fel. – De ha már egy örökkévalóságig a nyakamon maradsz, elvárom, hogy csak az én fejemet akard elcsavarni . – Ha nem lettem volna teljesen biztos abban, hogyan is érez irántam, rosszul estek volna a szavai, de így csak lemondóan megforgattam a szemem.

- Szóval örök terhet jelentek neked? – húztam fel a szemöldököm kérdően.

- Mmm… - Közelebb hajolt hozzám, és egy pillanatig újra megérintette az ajkával a számat. – Édes teher… - mormolta a szám sarkába, majd úgy istenigazából csókolni kezdett. Kezével a hajamba túrt, és lefektetett a párnák közé. Ez tényleg egy tökéletes reggel – gondoltam élvezkedve, de a következő pillanatban Damon szétpukkasztotta a minket körbevevő buborékot.

- A francba – morogta a számba, és villámgyorsan ránk rántotta a takarót.

- Mi a… - kezdtem bele, de ebben a pillanatban kicsapódott az ajtó.

- Megtanítsalak kopogni? – szólalt meg Damon fenyegető, mély hangon, és a lazán ajtófélfának dőlő Nate-ra pillantott.

- Beszélnem kell Eleanorral, és nincs időm végigvárni, míg kihemperged magad – válaszolta a bátyám arcpirító nyugodtsággal. Felvont szemöldökkel járattam a tekintettem köztük, nézve, ahogy fenyegető grimaszokat vágnak egymáshoz. Hát, a „két dudás nem fér meg egy csárdában” mondás úgy látszik, tényleg igaz.

- Ha nem a bátyja lennél, már rég karót döftem volna a szívedbe - sziszegte Damon.

- Fiúk… - próbáltam közbeszólni, de Nate nem hagyott időt, hogy végigmondjam.

- Elfelejted, kivel beszélsz. Emlékszel még az első találkozásunkra a bárban? Ha jól emlékszem, fél másodperc alatt kiterítettelek egyetlen pillantásommal… Ha nem lennék teljesen biztos benne, hogy tényleg szereted őt, már rég halott lennél – válaszolta Nate fölényesen. Éreztem, ahogy Damon megmozdul, de még pont idejében kaptam utána. Bár nem voltam elég erős ahhoz, hogy ténylegesen megállítsam, az érintésem elegendő volt ahhoz, hogy lenyugtassam.

- Damon, hadd beszéljek vele – sóhajtottam fel, és elengedtem. Hosszú, metsző pillantást vetett rám, de igazából nem nekem szánta. Végül lassan, lazán kisétált a szobában, egy másodpercre megállva a bátyám előtt. A kettejük között pattogó feszültség szinte szikrázott, de ahogy Damon kisétált az ajtón, a levegő újra lenyugodott, ahogy én is. Csak akkor vettem észre, hogy milyen mereven ültem, mikor egy nagy sóhajtás keretében Nate felé fordultam.

- Kellett ez? – vontam fel a szemöldököm kérdően.

- Csak tisztáztam vele az erőviszonyokat. – Közelebb jött hozzám, majd leült az ágy szélére. – Na, ne haragudj már – lökött meg gyengéden, amolyan testvéri gesztusként, miután tüntetőleg elfordultam tőle. – Az igazság az, hogy kicsit féltékeny vagyok – vallotta be hirtelen. Ha az volt ezzel a mondattal a célja, hogy újra szóba álljak vele, hát elérte.

- Féltékeny? De mégis mire? – kérdeztem őszinte csodálkozással.

- Régebb óta a közeledben lehet, mint én. Annyira meg akartalak már ismerni, de tudtam, hogy ezzel csak újabb veszélynek tennélek ki – magyarázta beletörődő hangon. – De azért nem mondom, jól elcseszte az elejét – folytatta. – Olyan szívesen letéptem volna a fejét, akárhányszor fájdalmat okozott neked, de nem tehettem. Éreztem, hogy szereted, feltételek nélkül. Előbb tudtam, mint te magad – vigyorgott rám.

- Hát az nem volt nehéz – fintorogtam rá. – Eléggé össze voltam zavarodva, ami nem csoda, tekintve a körülményeket – sóhajtottam fel. – De… honnan tudtad, hogy ő is szeret? Azt mondtad, csak emiatt nem… ölöd meg. – A hangom a mondat végére cincogássá alakult. Elképzelni, hogy Damon nincs többé… lehetetlen.

- Amikor Katherine leszúrta Damont a karóval… Már azelőtt beléptem Damon fejébe, hogy te is kapcsolódtál volna hozzá. Végig a te nevedet kiáltotta, és azért könyörgött – komolyan könyörgött, ne nevess! – bizonygatta nagy hévvel – hogy te túléld bármi áron. – Hagyott nekem időt, hogy elérzékenyülhessek. – De azért nem bírom a srácot – folytatta hasonló grimaszt vágva, mint én az előbb. – Reméljük az átváltozásod után jobb lesz az ízlésed – vigyorodott el újra pimaszul. Gondolkodás nélkül felé hajítottam egy párnát, de mielőtt az elérhette volna, intett egyet a kezével. A párna huzata hangos reccsenéssel megadta magát, és fehér pelyhek töltötték be a köztünk lévő teret. Egy újabb intés – a pelyhek átváltoztak rózsaszirmokká, majd lehulltak.

- Hú – suttogtam elámulva, és megbabonázva bámultam a vöröslő szirmot a fehér ágytakarón.

- Ha már utolsó nap, legyen tökéletes – mosolyodott el kedvesen. Szó nélkül odahajoltam hozzá, és megöleltem.

- A vérszívód már kezd türelmetlen lenni, úgyhogy megyek – szólalt meg, miután kibontakoztam az ölelésből. – Ha esetleg estig nem szabadulnál – villantott rám egy pajzán vigyort – majd feljövök, és akkor megbeszéljük az este további részét.

- Oké – válaszoltam kuncogva. – De kopogj! – kiáltottam utána, mikor már a küszöbön kívül járt. A válasz csak egy hangos nevetés volt.

- Sajnálom – mormoltam Damon vállába, miután sértődött arccal visszamászott mellém. – De…

- Ő a bátyád, tudom – fejezte be a mondatot helyettem, és megsimogatta a hajam.

- Akkor nem haragszol? – kérdeztem vissza, és engesztelésképp odabújtam hozzá.

- Rád? Nem. Rá? Inkább hagyjuk – mordult fel, de a hangja már nem volt fenyegető, csak durcás. – Nem szép dolog kihallgatni más haldoklós gondolataid – vonta fel a szemöldökét.

- Te hallgatóztál! – vádoltam meg.

- Ha már ki lettem rakva a saját szobámból, ez a minimum – vigyorodott el.

- Még haverok is lehetnétek, ha túllátnátok a hatalmas egótokon – morogtam lemondóan.

- Legyen elég annyi, hogy nem rakom ki a házból…. egyelőre – tette hozzá gyorsan, miután meglátta a pillantásomat.

- Ez már jobban tetszik – feleltem. Őszintén szólva élveztem a helyzetet – biztos voltam benne, hogy ha nem emberi életem utolsó napja lenne, Damon és Nate összeverekednek, és egyikük sem lenne ilyen megbocsátó a maguk módján. Csak miattam tették ezt, és élveztem, hogy jobb belátásra kényszeríthetem őket.

- Boldog vagy – jelentette ki Damon, miután pár percig csak mosolyogva révedeztem.

- Ki ne lenne az most? – Jobb szóhasználatnak tekintettem a mostot, mint az „egy ilyen napon”. A nap maga nem lesz tökéletes… csak egy része.

- Fájni fog? – csúszott ki a számon meggondolatlanul. Még ébredéskor elhatároztam, hogy nem beszélek róla addig, amíg csak lehet.

- Kicsit… kellemetlen. – Láttam az arcán, hogy próbál finoman fogalmazni, de nem elégedtem meg vele.

- Damon… az igazságot mondd – kértem csendesen.

- Nem a fájdalomról van szó, Eleanor. A vágyról. Hogy ölni, ölni és ölni akarsz. Bármit megtennél egy korty vérért… - Bár tudtam, hogy ez lesz, nem tudtam elképzelni. De még csak a próbálkozás is elkeserített.

- De itt leszünk melletted, és segítünk. Ha akarod, tálcán kínálom fel neked az embereket… de ha azt akarod, visszafoglak a gyilkolástól. Amit csak akarsz – susogta lágy hangon.

- A második opció jobban hangzik – nevettem fel remegős hangon, és az ölébe simultam.

- Várjuk ki a végét –mosolyodott el szomorúan.

- Tapasztalat? – kérdeztem vissza.

- Sosem akartam megölni senkit… de túl gyenge voltam. Nem bírtam ellenállni a csábításnak. Miután először megtettem, a bűntudat kezdett cafatokra szaggatni. Ezért újra öltem, hogy ne érezzem. Ördögi kör – sóhajtott fel, majd kibámult az ablakon.

- De megváltoztál – suttogtam, és az arcára simítva a kezem, visszafordítottam a fejét, hogy a szemébe nézhessek.

- Sosem fogok megváltozni, Eleanor – mosolygott rám szomorú tekintettel. – Csak melletted olyan nehéz rossznak lenni… Mindenedből sugárzik a jóság – suttogta lágyan, és rásimította a kezemre a sajátját.

- Szeretlek, Damon, úgy, ahogy vagy. Nem érdekel, hány embert öltél meg… Csak a most számít. És most ez vagy te. – Elmerültem a tekintetében. Lebegtem, repültem, mégis úgy éreztem, mintha zuhannék. De nem próbáltam megkapaszkodni – élveztem a száguldást, és tudtam, hogy vele nem eshet bajom többé.


6 megjegyzés:

  1. Ohh, e nagyon jol let!Csak igy tovabb!Kivancsi vagyok vajon mien lesz vampirkent!Puszi,Kini!

    VálaszTörlés
  2. Szia Kata!
    Megjöttem - megint.:DD
    Először is;
    (L)(L)(L)(L)
    Annyira édes volt ez a rész, hogy komolyan mondom, az elájulás veszélye kerülgetett, annyira vörös voltam a hm... elképzeléstől. Pedig még csak sex sem volt, amitől igen, néha zavarba jön az ember...
    Nate karaktere egyre jobban és jobban tetszik. Annyira aranyos, és az egoja viccesnek teszi.:D Ugyanakkor vehemensen védi a húgát, ami pozitívum. Én miért nem kaphattam ilyen bátyust? (L) Még várom az alkalmat, mikor fog bepottyanni a személyre szabott, saját Nate-em.:D Tudom, hogy nem úgy néz ki, de idegesítően folyton Nate Archibaldként képzelem el.xD Oké, ez van.:D
    Damon. Damon. Damon. (LLLLLLL) Sexistenem, mindenható atyáááám.:$ Igen, a mártír viselkedésétől percekig szakadtam. És az, hogy könyörgött azért, hogy Eleanor túlélje... Jézusom... ez annyira édes! Nekem is könyöröghetne valamiért...:$ Nem is taglalnám ezt, mert olyan részletekbe bonyolódnék bele, ami csak az én, perverz fantáziámra tartozik.:P
    Örülök, hogy végre Eleanor tisztán lát, legalább ezért már nem kell aggódnia, habár a továbbiakban még lesznek problémái. Úgy gondolom, hogy az átváltozás, az érzelemhullámok és azok felerősödése kemény menet lesz.:S Persze, csak ha átváltozik - ebben nem egészen vagyok biztos, hiszen - SPOILER - Elenánál is azt hittük, hogy majd átváltozik, ehelyett túlélte. Egyébként meg Eleanor akármennyire is jó boszorkány lenne, nem vonhatja vissza a folyamatot, max lelassíthatja, ami tragikus, mert egyszer meghalna.:S Szóval nyitok egy klubbot "ELEANOR-T VÁMPÍRNAK" címmel. ;) Mert ne csak a történet égjen bele az örökkévalóságba - és a szívünkbe. Eleanor és Damon is haladjanak a boldogság macskaköves útján!
    Szerettem, imádtam, haltam érte! Hódolód vagyok, a rabszolgád - na jó, nem.:D

    Xx, Sam.;)

    VálaszTörlés
  3. Ciao!

    Hát ez a rész... WOW! :D Isteni volt! Damon olyan kis édes volt, közben meg olyan damonos. Nate pedig... igazi testvér :) Tetszik ez a kis "rivalizálás/nemkedvelés-vagy-nem-is-tudom-hogy-mondjam Eleanor szívéért"

    El sem hiszem, hogy nem sokára vége a történetnek :( Olyan szomorú vagyok, de tényleg :( Dehát: 'Egyszer minden jónak vége szakad'.

    Az egyre közeledő befejezés miatt most kissé nehéz lesz ezt leírni... Nem lesz könnyű... De meg kell tennem: Siess a következő résszel! De csak lassan! :D

    XoXo --Make It Shine

    VálaszTörlés
  4. Szia !!!
    Hát ez egyszerűen fenomenális volt !!!!!!!!!!!
    Olyan cukik együtt !!! Nagyon sajnálom hogy nemsokára vége nagyon fog hiányozni !!!!
    puszi
    Egy rajongód

    VálaszTörlés
  5. Szia Kata!

    Tényleg a legjobb szó, hogy nagyon édes fejezet volt, az egészet körbelenget egyfajta nyugodt, családias légkör, amitől jő érzésem támadt, és kellemes volt olvasni minden sorát, még ha kapkodva is tettem azt, hogy megtudjam mi lesz, és mi lesz, és mi lesz. :D
    Damon és Nate civódása nálam is az első helyen rangsorolt ebben a fejezetben, és sajnálom, hogy hamarosan vége, viszont imádom, hogy meg kell egy kicsit toldanod. :D

    A szívemhez nőtt ez a történet, mert ez a blog volt az egyik, ami mellett felnőttem, mint blogoló, és rengeteget nevettem, és érzelgősködtem a fejezeteiden, és tucatnyi okossággal bővült a kis buksim, ahogy olvastalak, szóval nehéz szívvel engedem majd el a történeted, talán pont annyira fog hiányozni, mint a sajátom, habár lehet, hogy ez cseppet furcsán hangzik.

    Na, jól van, nem rizsázom itt tovább, várom a következőt, és remélem hamar jön! :)

    Csók;
    Kinga

    VálaszTörlés
  6. Szia:)
    Jézusom!Alig bírtam abba hagyni. Egyszerűen fenomenális az egész:D
    Új olvasó vagyok,és ezt lehetetlen szó nélkül tűrni. Valami elképesztő.
    Annyira jól leírod,és Damon valami elképesztően aranyos:D
    Megunhatatlan:D
    Imádom!
    :D

    Vivi

    VálaszTörlés

Nagyon kíváncsi vagyok az őszinte véleményetekre, úgyhogy ne fogjátok vissza magatokat! ;)
Ha esetleg nem szeretnéd itt megosztani az észrevételeidet, akkor a thevampirediarieskata@gmail.com címen elérsz :)